Short holiday ke Pulau Kapas

Salam semua.. arini tgh ada. mood nk update blog so cpt2x tepek gbr sblm mood hilang.. bahahaa.. nway, weken yg lepas ni smpat bershort holiday kat pulau Kapas.. papa budak2x ni tetiba kata dh lamaaa tak masuk pulau.. ikutkan bila papa ckp gitu mama pon smgt la propose nak gi pulau perhentian sbb lom pernah gi sana.. skali bila survey penuh pulak resort kat perhentian sbb cuti sekolah gamaknya kan.. so papa kata lenkalilah gi perhentian.. jomlah ke Pulau Kapas je.. dekat ngan kuantan 1 malam pon cukup.. okla gitu.. mama turutkan.. hihi..

So ni kali kedua la kami ke pulau Kapas.. 1st time dulu tahun 2015 masa abg zayed umur 9 bulan..ni kali kedua bwk baby bongsu plak dh setaun 6 bln.. tk amik pakej snorkeling pon  just booked chalet 1 malam ngan bot pergi balik.. masih stay kat resort yg sama mcm 2016 which is Kapas Coral Beach Resort.. kami gerak dari kuantan hari sabtu kol 10am..smpai ke Marang dlm. kol 12pm..gi lunch siap2x.. than kol 1.30pm mcm tu naik bot ke Pulau.. cuaca baik je tp ombak leh tahan kuat melompat2x gakla bot tu.. tp alhamdulillah anak2x sume ok.. lgpon dekat je dalam 10 ke 15 minit perjalanan bot tu..

Check in pulau kapas.. cntik je air tp x npk kat gbr selfie kecntikan air tu.. hihi..


2nd time zaheen ke pulau..1st pulau dia gi masa kat Krabi taun lepas

chalet yg comel.. ada 1 katil single and 1 katil double.. lehla bersempit2x 6 org utk 1 malam.. hahaha

kali ni dapat chalet paling dpn so betul2x menghadap laut.. suka3x..



Smpai2x pulau sementara tunggu bilik siap, abg zareef and abg zayed dh siap terjun laut dah.. hihi.. mama n kakak n baby pulak be rehat2x kat bilik dulu.. tk kuasa la tgh panas nak mandi laut kan.. 😂.. kol 4 lebih mcm tu baru kami mencemar duli.. hihi.. dirong dok main air kat area dpn chalet jela.. ada la gak ikan2x kat situ.. mama malas nk beria cari ikan.. layan zaheen mandi laut jela kan..

jom. mandi. laut

nicee View



masa ni zayed  n zaheen dh pengsan.. papa jaga kat bilik je.. kakak n abg zareef lenjan smpai ke ptg





menjelang senja..layan diri kat buaian skjap smbil tgk View sunset

cantik kan..






sebelah malamnya.. mama lepak kat bilik je.. papa je kuar cafe tapau nasi skjap.. harga lbh krg 2 kali ganda dr biasa.. cth teh ais rm5.. nasi goreng rm8..gitulah..ada gak live band show malam tu.. sbb bilik kami dpn sekali maka mama layan dgr dr bilik je.. plg best siap diorng main violin live..jakun skjap sbb mama tk pernah dgr org main violin depan mata.. hihi..



hari ahad pagi.. kami bermorning walk di sepanjang pntai di pulau Kapas.. jalan ke arah jeti yg berhampiran dgn kapas Island resort.. byk gak ikan area jeti tu.. baling roti beberapa keping mmg berebut2x yg dtg makan.. hihi.. seronok la anak2x tgk kan.. lepas habis berjalan papa and abg2x  sbg mandi laut.. mama bwk baby balik bilik je sbg rest pastu berkemas utk checkout..














kol 12pm..kami checkout dr chalet.. anak2x kelaparan tp kafe kat chalet lom start amik oder plak.. so kami berjalan gi kat cafe lain area2x situ jugak.. dpt gakla layan nasi lemak ngan teh ais utk isi perut.. kol 1.30pm bot smpai so berakhirlah percutian di pulau Kapas utk tahun 2019  ^_^






sedap plakk nasi lemak dia.. hihi






cantikk sgt kan..


bye2x pulau Kapas.. ada rezeki kita jumpa lg.. =)

No comments:

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016