Blog Widget by LinkWithin

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Farewell- Pt3..Air mata tumpah jua..T_T

Sekali lagi, nk mengabadikan kenangan2 terakhir di tempat kerja mama sebelum mama resign aritu..alhamdulillah..5 tahun 9 bulan bekerja di Nitto Denko Electronics (M) Sdn bhd., dan sebulan di Hitachi Chemical Selangor..act dua2  company yg sama..just start bulan 10 arituh pengurusan Nitto Denko dah berpindah kepada Hitachi pulak..so smpatlah merasa tukar uniform sume kan..hehehe


3 hari sebelum last day..belanja kawan2 terapat makan2 di Pakli Kopitiam Sek 18..



Sehari sebelum last day tu smpat borak2 jap dgn operator2 yg dah nak cuti raya..adeh..yg ada gmbar terbalik ni abaikanlah yek..malas nk repair..hihi




Dan finally..25 Oct hari terkahir bekerja..sebagai tanda penghargaan buat sume yg selalu membantu mama selama hampir 6 tahun bekerja ni mama preparekan sikit sevenier..thank you cupcakes utk kawan2 operator n engineer, n cookies + choc famous amous utk boss dan ex boss













Last day tu dah tk smpat nk amik gmbar dgn sume kawan2..ada yg dah start cuti raya haji..dgn budak2 office aka engineers plak dah tak dan nk amik gmbar sbb petang tu mama dah sedih giler!!! punyelah selama ni mama tahan sedu sedan nk resign kan akhirnye petang tu mama nangis jugak..huwaaaaaaa...selamat tinggal ye suma..selamat tinggal Nitto denko..selamat tinggal Hitachi Chemical..dan selamat tinggal pada title R&D Engineer..T__T


Last but not least..utk taska Zara pon mama preparekan kek terima kasih ni..saja nk bagi Zara happy dgn kawan2 taska die wat kali terakhir kan..huhu

Petang tu tk smpat nk amik gmbar zara dgn kawan2 sbb tamai dh balik awal nk balik kg kot.,.so amik gmbar dgn salah sorang teacher jekla..


Klaa..pasni sebelum pindah kena menunaikan janji nak ngedate dgn beberapa org kawan blogger plak..hope smpatlah kan..=)

BBQ malam raya..

Cerita sambutan raya korban yang simple..Mcm mama inform kat entry sebelum ni, tgh hari raya baru kami bergerak balik ke kampung..raya korban ni memang selalunye kami takde pon tempah2 baju raya..amik gmbar raya sefamily pon sangatlahhhhhhh jarang time nih..hehehehe..klu ikutkan pengalaman2 lepas pagi raya kat kampung pon..selalunye pas semayang raya papa akan terus tukar uniform, pi tolong orang sembelih lembu..mama n anak2 dok melepak kat umah jek..=p..

So kali ni papa semayang raya sorang2lah kat Bdr Puteri tu kan..pas papa balik, barulah hegeh2 nak sarapan..sarapan pon sarapan hari biasa jek sbb mama mmg takde masak2 raya sndiri..hihi..then br sibuk nk kemas bajulah, basuh bajulah..tu yg lewat gerak ke kampung..petang baru smpai umah PIL kat Pt Raja..malam tu pulak, pakcik papa ada invite untuk datang berbbq raya..hoho..seronoknye..dpt jugak can makan2 best sempena raya ni kan..

Layan je lah gmbar yg ada..tk banyak snap2 pon..gmbar bebudak jelah yg lebih..=p


Anak bujang mama

Dua pupu Zareef..Ishki

Zara dengan Ishki..yg blur2 kat depan tu adik Ishki, Imani

Kanak2 ribena yg ada malam tu...sume pangkat dua pupu except yg depan kecik tu pangkat pakcik..hehehe

Keja diorang berebut2 mainan jekla malam tuh..=p

Mama n anak2..

Tambah ngan anak2 sedara plak..=)

Antara menu yg dibbqkab malam tuh..ayam, kerang, ikan caru..selain tu ada jugak ikan pari n otak2


Sume menjamu selera kat luar jek..fresh air la konon kan..hehehe

Org lain sibuk makan bakar2, tapi mama terjah ni dulu..nasiblah ada makcik yg masakkan menu raya ni..ada ketupat, rendang daging, ayam masak merah n kuah kacang..nyum2x!!! ^__^

Antara kazen2 n sepupu2 papa yg ada..sorilah sorang tu tercekci plak malam2 raya kan..=p


Esoknya sabtu baru kami gerak balik umah mama kat Rengit..meriah suasana sbb sume adik beradik n anak2 buah ada..tp takde snap2 gmbar sngat pon kat umah mama..apasal ntah..leh terlupa nk snap gmbar Zara n kazen2 die tuh..huhuhu

 

Papa cuti panjang dan mama penganggur terhormat

Salam Isnin kawan2..dengan rasminya..hari ni mama dah bergelar penganggur terhormat..wuwuwu..25 Oct lepas mama dah last day kerja dah..so harini terasa semacam jugak sbb tak payah sibuk2 bangun pagi antar anak ke taska n pi office kan..=p

Nway, mama and family masih berada di batu pahat..act rabu ni papa ada meeting kat melaka..so arini Isnin papa amik cuti..selasa esok baru gerak ke sana..dapatlah mama n anak2 stay lama sket kat kampung kan..=)..dengarnye ahad semalam mmg hway jammed gile ye tak..kakak mama kol 2pm gerak balik kl..malam kol 10 baru smpai umah..huhuhu..

 Klaaa..nanti2 mama smbung berblog k..nway, aktiviti utama setelah bergelar penganggur ni selain dari menguruskan rumahtangga dan anak2..semestinya misi mencari kerja baru adalah perkara terpenting sekali..hehehe..mcm yg mama pernah beritahu sebelum ni, mama belum boleh kot nak jadi surirumah sepenuh masa..kalau boleh, segala 'tanggungan' mama, mama nak settlekan sndiri tak mau susahkan papa..except kalau mmg takde rezeki mama nk kerja kat kuantan, mmg kenalah papa usaha lebih nk support 'tanggungan2' mama tu kan..=p..wish mama luck k!!

 Last but not least, meh cuci mata dgn gmbar hotel kat bawah..Nanti kat Melaka papa dapat sponsor dok kat Hotel Casa del Rio nih..2 tahun lepas masa mama jalan melaka hotel ni dlm pembinaan lagi..now baru siap gamaknye..nmpak unik sbb die hotel tepi sungai..=)





 


Salam AidilAdha 2012 dan sebuah pengorbanan..

Atas kesibukan yang melanda, sedikit terlewat untuk mama mengucapkan Salam AidilAdha kali ini..Semoga hari raya korban tahun ini membawa seribu erti dan pengertian buat kita semua...=)

Istimewa buat semua pembaca dan followers blog ini..



Tahun ni raya kitorng sempoi sesangat..papa khamis malam arituh baru smpai Kuantan..pastu malam tu hujan lebat kan + kawan mama kata tol PLUS mmg jem teramat..so papa decide gerak balik pas semayang raya jekla..then Jumaat semalam pas semayang raya baru terhegeh2 nak sarapanlah, kemas umahlah, basuh bajulah..last2 tgh hari baru gerak..petang br smpai kampung..nasib baik malam tu smpat lagi makan juadah raya..hihihi..kat Johor ni mmg sederhana sgt smbut raya korban..setakat masak2 jekla..takde buat baju raya kuih raya ke apa..=p


 p/s: Tahun ini takde join korban lembu or kambing..tapi satu pengorbanan yang bagi mama cukup besar juga pengertiannya tahun ini, adalah berkorban kerjaya, dan berkorban utk meninggalkan rumah dan tempat tinggal yg selama ini mama sayangi untuk bersatu dengan papa di Kuantan..semoga pengorbanan ini akan membuahkan hasil dan masa depan yang lebih baik dan bahagia untuk kami sekeluarga..Amin..=)



 

Pulun ke Jusco..^__^

Heee..itulah keja kami tiga beranak sejak dua menjak nih..mentang2 dah nk pindah Kuantan next month kan..bulan ni memang kami pulun sakan ke Jusco..kekerapan lebih dari biasa..bayangkanlah..nak makan pon si Zara request nak makan kat Jusco..then nak carik hadiah baby pon pi Jusco..saje nk main2 pon Jusco jugakkkk yg dituju..kire time weekdays tu slalunye pas Maghrib terus mama bwk anak2 pi..hihihi
 
Nway, gmbar dah tak teramik dah setiap kali ke jusco tuh..dh banyak kali sgt kan..ada yg dh share kat blog pon sebelum2 nih..yg bwh ni antara kunjungan2 yg terbarulah..ohhh..jusco bukit tinggi..we already missing you!!!..pasni dok kat TUDM Kuantan mane ada shooping complex besar yg dekat2 5 minit boleh smpai kan..wuwuwuwu
 
Tak ingat gmbar minggu bila..dinner kakak Zara request nak mushroom soup n roti..so ke Piza Hut JJBT la kita..=p
 
Zareef at Pizza Hut
 
Selain soup n garlic bread, order jugak sphagetti carbonara nih..1st time try order kat Pizza Hut..oklah not bad..isi banyak..anak2 pon suka..=)
 
 
Yang ni plak dinner kat Secret recipe JJBT..dah tak ingat jugak bile pi..hehehe

Mulut penuh dgn air.
 
Kongsi 3 beranak..oreo milk shake..ada biskut oreo plak sebiji dah berebut dua beradik..kekekeke
 
Mama punya kongsi dgn Zara..zara suka makan fries cicah dgn blackpepper sauce nih.
 
Ni kiddy meal spaghetti bolognaise..utk kakak kongsi dgn adik..dua2 mmg suka spagetti..=)
 
 
Seterusnya, aktiviti ke jusco minggu lepas..pon time weekdays nih..Zara kata nk main kat playland jusco..so ikutkan jekla lepasni tk dpt lagi merambu ke cni kan..huhu..smpat main dlm 45min..rm14 utk dua org
 
 
Suka sgt main benda golek2 nih..=p
 
Adik puas main moto n keta..heheheh
 
Berendam dalam bola plak

 
main smpai puas!!
 
 
Ok..bawah ni plak..latest kunjungan ke jusco hari sabtu lepas..masa ni papa ada so outing berempatlah plak kan..=)
 
Bagi adik naik kuda pusing..fevret mainan kakak die ni...tp adik pon tak kurang suka..=)

 
Kakak Zara
 
Main lumba2 lompat arnab.ntah ape2 lah game budak2 zmn skang kan..=p
 
Pas main, pi makan2..Zara nk mamam kfc katanye..dptlah mama merasa KFC Zinger Double Down nih..okla not bad..leh repeat lagi lenkali..heheheh