Blog Widget by LinkWithin

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers

Our 3rd Baby, insyaAllah..

baby development

Salam MERDEKA | Mode rindu PAPA

31 Ogos hari ni..walaupon dah malam, tp lom terlambat untuk ucapkan Salam Kemerdekaan kan..55 tahun sudah kemerdekaan Malaysia..syukur alhamdulilah kite dapat hidup dalam negara yg leh dikatakan aman damai dan tenteram nih..semoga terus tenteram lah hendaknya..takut jugak bile lately ni banyak kes rusuh merusuh , demo mendemo, jenayah, dan sebagainya..huhuhu..



Apepon, harini n 2 minggu akan datang, mode mama n anak2 ialah bakal rindu gilerrrrrr kat papa..minggu ni n minggu depan papa tak balik..huhuhuhu..papa kena pi outstation dua minggu kat Labuan..dahlah ada undangan open house, bday party..sume tak sure lg dapat pegi ke tak..yela, bile papa takde ni, mama tak yakin sket nk handle budak berdua tuh..lagi2 nk mengejar Zareef yg super aktif..nk layan Zara makan lg..haihhhh..rase2 dok umah jekla kot..jeles jekla tgk status kawan2 yg beraya sakan..=((

Nway, dh lama act papa tak dpt balik weken macam ni..time die kursus 3 bulan kat Penang aritu, tiap2 minggu balik without fail..tu yg kali ni mama rasa sedih n down semacam jek bila papa kena gi Labuan...dgn busy gilerr kat opis pas cuti raya..rase tak best nk hadap wiken sbb tau papa tak ada..cptlah 2 minggu berlalu..tk sabar tunggu papa balik..!


Cerita raya di kampung- raya pertama

Kisah 1 Syawal kami di kampung. Alhamdulillah, dapat disambut secara sederhana di kampung mama kat Rengit. Pagi tu, kami anak beranak (mak , kakak n mama sndiri) sgt diselubungi kesayuan..kami bersalaman2 smbil berpeluk2an n berhamburan air mata..sebab musabab kesedihan ini, biarlah kami simpan sendiri..terlampau peribadi utk diceritakan. Lepas bersalam2an tuh, mmg masing2 pon takde mood nk bergmbar sakan..sebab tulah balik ke Bandar Puteri mama anak beranak buat fotoshoot raya sendiri..hihi..apepon, wlu hati masih diselubungi kesayuan, tp kami tetap pergi beraya dan menerima tetamu seperti biasa.jgn orang nmpak kite sedih kan..n yg penting, masa nilah dapat peluang nk jumpe saudara mara..peluang jgn disiakan..
 
Nway, wlu takde gmbar 1 family..gmbar anak2 n sekutu2nye tetap ada k..rase Zara n kazen2 die rg yg paling happy nk beraya kot..masing2 dh paham nk collect duit raya kan..eekkekekeke..gmbar gi beraya pon adelah jugak sket2 nih..layan je k..=)

 
My princess..di pagi 1 Syawal..=)
 
 
 
 
Mamam lauk raya..haihhh..rindu dgn rendang, lodeh, sambal kacang n ayam masak kicap mak..org jawa je yg suke masak ayam kicap ni kot..kat cni susah jumpe..hahaha
 
 
Nak beraya, sarung tudung dulu..
 
 
Nilah die 3 sekawan yg sgt kamcing...dari kiri Syuhada 5 tahun, Zara 4 tahun n Zafirah 6 tahun..gamat umah dgn diorang ni..hihi
 
 
Yg amik gmbar ni sume kazen Zara yg sulung..Sofiyah..suke tol die dpt pegang kamera mama..mmg puaslah adik2 die ni posing sakan..hihi
 
 
 
 
 
Alalalalala..ayunye anak mama..ekekekekeke
 
 
Cucu2 pompuan dgn nenek kesayangan..anak abg mama jek takde sbb abg mama beraya kat umah mentua tahun ni
 
 
 
Bukan anak dara je k..anak bujang mama pon leh tahan melaram pagi Syawal..mula2 susah jugak nk pakaian die baju melayu tuh..punye kena paksa..sekali dh pakai, ok plak..catat rekod sbb smpai ke petang raya Zareef bertahan dgn baju melayu..kalah kakak die mase kecik2 dulu tauuuu..pakai baju kurung skjap dah rimas.ehehehehe..good boy anak mama..^__^
 
 
Putera hati mama..looking good in purple
 
 
Part songkok ni kelakar..rasa dh beli saiz besar tp still nmpak tertenggek kat kepala Zareef..ntah ape yg tak kena pon tak tau..=p
 
 
Mcm gaya YB tak..hahahaha
 
 
2 hero pujaan..=p
 
 
Klaaa..smpat gk amik gmbar ni sebelum beraya..tp tak lengkap k sebab anak dara dah tak layan apa mamanye..sibuk nk join naik keta ngan kazen2 die..huhu

 
Hari raya pertama, alhamdulillah dapat beraya sume rumah makcik2..tak banyak pon sebab adik beradik mak yg masih ada tinggal 4 orang..tp wlupon pegi 4 buah umah jek, smpai ke petang kami beraya..mklumlah, pegi sekali ngan kazen2 kan..so sesekali bile jumpe tuh, buat umah makcik macam umah sndiri..dok sakan berborak smbil minum air n hadap kuih raya..pastu kena paksa makan ketupat rendang lagi..mau tak berejam.=p


Gambar2 kami ketika beraya

 
Sangat suasana kampung kan..^__^
 
 
Ni plak kat umah makcik kat benut pontian..sukaaaaaa agt amik gmbar kat umah ni sbb very kampung style gitu umah die..=p
 
 
Adik jakun kot tak pernah jumpe tingkap mcm ni..hihi
 
Mama's fevret port..suke gilerrrr ngan beranda comel nih..hehe
 
 
Fav pic mama!! tp sayang kaka Zara buat gaya mcm tuh..sbnrnye die tkmau amik gmbar sbb nk main ngan kazen2 die..huhu
 
 
Adik sngt ngam ngan sepupu mama nih..senang mama papa tk payah jaga dah..kekekekeke
 
 
On the way balik umah...almost kol 4pm..still intact dgn baju melaya n wajah yg sgt ceria..=D



 
 
Main cak2 dgn songkok..=p
 
 
Mama n Zareef...awat muka mama lagi nmpak letih compare ngan adik nih..hehehe..Zareef muka still maintain cumel..=p

 
 
 
Ok..nnti smbung ngan kisah raya kedua plak k..raya kedua ada tema gak..kaler hijau..kekekekeke
 
 




In PURPLE | Hari Raya 2012

Salam sume..harini nk upload gmbar kami berbaju raya..tahun ni tema PURPLE. last minit punye decision sbb lagi 2 minggu raya baru papa sibuk beli baju melayu...die berkenan kaler purple lak kali ni.Mujur mama mmg ada tempah baju kurung kaler purple gak so mama pon setuju jekla..then sehari sebelum balik kampung, baru sibuk2 beli baju Zara Zareef..dua2 pon baju siap..ekekekeke..bahu kurung n baju melayu diorang yg mama dh tempah sebelum ni, akhirnye buat baju raya hari kedua jek..=p

By the way, gmbar2 kat bawah ni bukan gmbar raya pertama yek..raya pertama kitorng sangat bersederhana tahun ni sbb kami masih berkongsi kesedihan salah sorang ahli keluarga mama..wlupon dlm kesedihan, still beraya, berkunjung, n sambut tetamu macam biasa..cume utk bergambar2 sakan, sume org pon takde mood..huhu..terpaksalah buat sesi fotografi raya sendiri kat Home Sweet Home di Bdr Puteri Klang ni..takpelah kan..yg penting ada kenangan raya tuh..story2 pasal raya kat kampung nnti mama buat kat entry lain k..=)


Family potratit..^__^

Oleh kerana baju sume beli waktu lain2..maka kaler purple yg ada ni kita namakan purple caca merba..mcm2 tone adakan..abaikannnnnn..kekekekeke




Hubby-wifey..sama2 dh mengembang pose aritu..hihi

Kesayangan mama..=)

Family pic lagi
Papa n anak2..

Mama n anak2 plak..

Anak dara + mak dara

Anak dara n papa

Action jek ni..salam2 di hari raya..ehehehehhe

Aksi adik beradik..^_^


Mu superHERO..encem tak Zareef berbaju melayu pepel nih..hihi


Zareef at outdoor..suka sgt main air kat kolam mini ni




Zareef with kakak


With mama..=)

Mama n Zara lg



Akhirnya..turn kakak Zara berposing sorang2! ehehehehe









Ok..itu ajelah sesi posing2 sempena raya tahun ini..alhamdulillah..puas posing kat umah dah kot..tak payah dah  beli kupon fotoshoot n outdoor ps macam raya tahun lepas..=p