Blog Widget by LinkWithin

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

HUJAN

Malam tadi lebat sungguh hujan kt kaw umah mama..tak pasti ujan start pukul berapa,tp dlm kol 3am mcm tu mama dh start terjaga sbb bunyi guruh kuat sgt + cahaya kilat memancar2. Kol 4am plak zara terbangun smbil nangis2 kata takut. Siap mintak mama peluk die..huhu..memang takut bunyi guruh tu tu..terbyg2 mcm cite 'independence day' plak..huuu..

Pagi time nk gi keja plak, hujan dah agak redalah. Mama try kuar awal sket tkt jammed kan..alhamdulilah, smpai on time kt ofis.

Layan gmbr zareef dlm keta pagi td ye. Budak ni je yg nyenyak tdo x sedar hujan,guruh ke ape. Pastu bangun kol 7am dah terus ceria n cergas..hehehe

oppss..tertepek gmbr mama skali last tu..hihi..skang tgah 'gila' memakai tudung bawal bercorak. Smalam pakai bawal polkadot, arini bawal munga2..bawal tone pon dh ada dlm stok simpanan dah. Sah pengguna bawal tegar kan..^__^

Muka sedih si budak manja..

Entry arini nk citer tentang si manja no 1 mama nih..sapa lagi kalau bukan si kecik Zareef..makin lama, makin manja budak ni tau..paling manja ngan mamalah die..pantang mama takde depan mata, mulalah die merengek2  mencarik..pastu sejak dua menjak ni, dh mula pndai sensitif2 bila kena 'marah' ngan papa or mama..alaaaa..bukan marah teruk sangat kan..stakat suara tertegas sket bile Zareef dok pukul2 kakak ker, masukkan batu dlm mulut ker..hehehehe..mama klu nk tergur Zareef suke sebut 'biasaaaaaa die eh..pukul2 kakak' --> ni contoh jekla ye..tp bile kena tegur mcm tuh, mulalah die wat muka mencebik..pastu klu kita tegur lagi berkali2 terus berjujuran air mata..hihi

So, last week, smpat amik gmbar time si kecik ni merajuk ngan mama..dlm keta masa nih..dh smpai depan umah pon..Zareef dok cmpak nset mama ke bawah..teruslah spontan mama sebut 'biasaaaaa die..campak nset mama'..dan hasilnye...


Muka dh start berubah bila dengar mama 'marah' (mama mmg cpt2 ready ngan kamera sbb nk amik gmbar merajuk die nye pasal..hihi)

Dh mula riak2 nk menangis tuh..

hehehehe..dh mula mencebik..

Huuuuu..sedihnye muka adik..kesiannnn sgt tgk kan

Air mata dah start meleleh

Meleleh lebih laju

Cebik lagi..=p

Akhirnyaa...huwaaaaaaaaaaaaaaaa..kuarlah suara Zareef yg comel merdu itu.=p

Alahaiiii..kena buli ngan mama eh..saje mama dengki soh die nangis lama2 sbb nk snap gmabr..ekekekekek

Sapu2 air mata kat muka??

Ok..dh slow down sket..mama dh mula nak pujuk.=p




Hehehehe..sorrylah cayang yek..mama tepek muka die tgh cebik menangis kat cni..yekla..slalu letak gmbar Zareef riang bergelak ketawa kan, sekali skala nk tgk gak muka die kalau menangis..tp apepon, still comel bile Zareef tgh merajuk kan..kadang2 mama suka saja dengki..biar tk mau pujuk die sbb nk tgk muka cebik die tuh..hihihi

By the way, arinih 28 Mac 2012, Zareef dah pon menginjak 1 tahun 1 bulan..alahaiiii..cptnye rase..macam br jek buat bday party die arituh..injek satu tahun pon tk sempat pergi lagi ni tau..huuuu..mau kena bebel ngan misi kat klinik kesihatan nanti..

Apepon, skang Zareef mmg dh start suke 'buli' si kakak..ntah kenapa suka btol lepuk2 kakak skang ni..klu time mood kakak baik, mmg die rela jek tadah badan n kepala dilepuk..tp klu time tgk meroyan, mmg kena baliklah adiknye tuh..huhu..selain tuh, Zareef skang dh mula suka main benda2 yg berkaitan puzzle..stakat ni die suke main puzzle ball, yg permainan padankan bentuk kat dalam lubang tu kan..belum pndai main 100% sndiri, tp minat tu dh nmpaklah..tk macam akak Zara..umur setahun dulu mmg tk minat lagi main benda leceh2 macam tuh..hehehe..

N macam budak2 kecik yg lain, Zareef ni sgt obses ngan air..pntang nmpak pintu toilet terbukak laju jek meluru mintak mandi..hehehe..klu kena air shower, mengekek2 ketawa die..klu bagi rendam dlm besen lagilah kan eksitednye..bile2 nk snap gmbar seksi Zareef tgh mandi pulaklah..hihi.

Buat masa nih, alhamdulillah Zareef  tengah sihat2 aje .harap berpnjangan la dik yek..dulu2 time belum cecah umur setahun mmg manjang selsema n batuk die nih..huhu..cume skang ni kesan benjol n lebam tu asyik bersilih ganti jekla gara2 si kecik aktif sgt..apepon, mama doakan anak2 mama sihat selalu k!!!

Invitation from Ayu..kenduri akikah + birthday @ Meru

Ahad lepas memenuhi undangan blogger Ida Rahayu aka Ayu aka Sidratul Muntaha (hahahaha..habis letak sume nama..=p )..ada majlis kat umah parents die kat Meru sempena akikah si adik bongsu + birthday adik2 yang lain..mama smpai tk tau dh lewat sangat ke tak dalam kol 3 lebih macam tuh..tp alhamdulillah, kenyang kitorng makan hidangan2 yg disediakan..macam2 ada..kambing golek, itik golek, rendang itik, nasi beriyani, soto, kek rainbow dll..part itik tu papa mmg selera btollah makan..mama jamah sket2 jek sbb mmg tak biasa makan itik sebelum nih..hihihihihi (jakun)..

Nway, ni baru kali kedua lah kiranye mama jumpe ngan Ayu..first time jumpe time blogger gathering dolu2..mase tu ayu tgh preknenkan si Ara n tk smpat borak panjang pon..kali ni dptlah borak2 lama sket + kenal ngan ahli keluarga Ayu..thanx jemput kami ye Ayu..=)..Ayu kata si Zara n Zareef baik jek petang tuh..hehehe..mmg syukurlah..Zareef mmg tk meragam apa cume sibuk nk mamam sendiri..si akak Zara plak mmg happy sokmo kat umah Ayu petang tuh..ape taknye, rupenye parents Ayu ni mmg ada ternak ayam, itik n arnab sume..so budak jakun tu pon ralitlah tgk binatang2 tuh..siap main kejar2 anak ayam lagi time kitorng tgh makan..huuuu..


Sebelum gerak ke Meru..pose dari akak Zara..=p



Kat umah Ayu..Zara just mamam soto n kek jek



Rainbow cake hasil air tangan Ayu sendiri..



Zareef sibuk nk mamam sndiri..=p



Berkecah adik makan!!



Tak sempat snap makanan yg lain..sate ni jek yg ingat nk amik gmbar..tp mmg sedap wooo sate nih..rase tk cukup tapi segan nk amik lagi..ekekekekke



Sebelum balik, amik gmbar ngan tuan umah dulu..=)..tgk plastik merah tu mak ayu siap tapaukan kitorng berkat bawak balik..heheh



Budak jakun.dah nak balik smpat lagi 'paksa' mama singgah reban itik nih..sibuk nk bagi makan lagi tuh..huhuhu





Dalam keta nak balik umah Zara smpat request papa nak beli ayam kecik nk simpan kat umah..hehehe..suke btol die main ngan anak ayam n anak itik tu gamaknye..tp apakan daya Zara..macam mama selalu kata, umah kite tak sesuailah nak bela2 pets nih..nak main ngan anak ayam, tunggu kite balik kampung umah atuk k..ada gak ayam ape..^__^

Lagu Anak Kampung

Pernah dengar lagu Anak Kampung? Lagu Sabah nih..act sebelum ni kat fb mama dh ramai yg share tp tk pernah plak terlayan..sekali bila papa balik bukak lagu ni, siap nyanyi2 n main guna organ, tros rasa tersuka plak..hehehe..mcm comel jek lagu ni bila didengar..


Sape tak pernah dengar leh layan video nih yek..dgr lirik die dh boleh pahamlah lagu ni pasal ape..jom dengar pagi2 sebelum smbung buat kerja sepanjang ari..=p..



Kalau dah layan lagu kat atas tuh, dengar yg bawah ni plak k..yg ni versi jawapan dari perempuan..mama suka gak yang versi ppuan ni..walaupon liriknye mcm kelakar sket tp comel n sweet jek didengar..=)



* Zara pon dh ikut suka dengar lagu ni..part die paling suke yg lirik "bapakku ada jet terbang sini sana tuh"..hehehehehe


Published with Blogger-droid v2.0.4

Mood MALAS!!

Hmmmm...harini macam diserang Monday Blues jek..serba serbi takde mood. nak buat keja pon MALAS..dh lah bos tak datang nih..lagilah jadik MALAS dibuatnye..nk update blog pon MALAS..cm takde idea nk citer ape..huhuhu..ape nk jadik ni mama oiiii..=((

Errrrr..korang ada idea cmner nk ilangkan Monday Blues nih???..

PINK vs BLUE :: Tema fotoshoot di Putrajaya..=)

Few months back ada beli satu kupon fotoshoot dari Milkadeal (rm56 for 1 hour ps)..mama kan mmg pntang nmpak promo2 ps ni, mesti asyik nak 'terbeli' jek kejanya..hehehe..nway kali ni fotoshoot by Hairul Hakim Photography bertempat kat Tasik Pullman Putrajaya..lama sebenarnya dah buat ps ni..bulan Jan arituh lagi tak silap..tp cd gmbar baru dpt so barulah dpt tepek kat blog ni.=)..

Meh layan antara hasil2 ps kali ni yek.gambar tk berapa byk sbb ps 1 jam jek..Photographer pon nmpak tak terkejar ngan keaktifan anak2 mama..huhu..kakak Zara mood biasa2 jek arituh sbb wat ps ni awal pagi..tgh ngantuk lagi kot..hihi..Zareef plak, macam2 aksi ada..kadang seronok2 ketawa..kadang wat muka takde perasaan pon ada..=p

So, presenting my family..

My P.R.I.N.C.E.S.S in PINK







My lil H.E.R.O in BLUE








Our S.W.E.E.T.H.E.A.R.T.S..Nur Riza Azzahra & Riza Ammar Zareef





L.O.V.E all their pics!!! so lovey dovey kan..^__^





 Geng B.I.R.U dalam family..=)




Ni pulak geng M.E.R.A.H  J.A.M.B.U..=p



Our L.I.T.T.L.E  F.A.M.I.L.Y..sentiasa di hati..=)









Ok..tu jek gambar2  yg cukup cantik nak ditayangkan..hehehe..tapi kan,  rase macam bulan jan tu bulan 'mengembang'  utk mama n Zara lah..sbb gmbar kitorng berdua nmpak montel semacam jek time ni kan..(eh..bukan mmg sntiasa montel ker..lagi tak sedar diri..hehehehe)

K..next project fotoshoot, anniversary bulan May nnti..kupon promo dah siap2 beli dah..that time buat fotoshoot dlm studio pulak..agagagagagga (papa layan jek smbil geleng2 kepala dgr planning bini die..=p )