Blog Widget by LinkWithin

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers

Our 3rd Baby, insyaAllah..

baby development

TUDM Mes Dinner @ Renaissance KL

Malam Ahad yg lepas, mama berpeluang follow papa ke mes dinner die buat kesekian kalinye..lama dh tak ikut papa pi mes dinner nih..Last tahun 2009 mase tu dinner kat Grand Dorsett Subang. Kali nih, mes dinner sempena persaraan pegawai2 kanan TUDM..ada 8 org pegawai yg diraikan..sume pon jawatan besarrrrrrrr2 belaka..hehehehee
Apepon, tk banyak amik gmbar..malas nk bawak kamera besar..so cume harapkan si putih S II mama..plak tuh bateri nk kong..so tkleh nk guna flash..gmbar makanan kat table pon tk dan nk amik sbb kebetulan dok semeja ngan org2 tak dikenal + dh agak berumur..so segan2 sgt lah nk snap2 pic kan..=p

Bersiap kat umah kakak mama..tinggal Zara n Zareef kat sana..huhuhu



Tuan Kapten..harap2 tak lama lagi tukar status tuan Mejar plak k..=)



Mama yg sempoi..sibuk nk pakai baju lace ni tetibe smpai masa baru sedar ada bahagian lace yg koyak kat depan..tu yg cover abeh ngan tudung tuh..=p



Husband n wifey..=D


Proud to be his wife..=)



Mama yg gemukssss..


Berduaan lagi



Ok..satu2nye gmbar makanan yg semenggah..ballroom tu gelap..nk pakai flash segan + bateri kong..maka ni jekla yg nmpak..hahaha..ni main course papa pilihkan chicken breast set utk mama..selain tu ada lamb slice utk appetizer, wild mushroom soup n last dessert ada choc cake n ice cream yg sedapppppp..



Antara keadaan dlm ball room..banyak persembahan tarian + nyanyian and ada gak karoke dpd pegawai2 besar yg bersara tuh


Heee..jumpe kawan FB kat sana..Act suami kak Azila ni senior papa kat ATMA..tp kitorng ni berkenalan kt FB jek..tk sangka jumpe kat sana (iskkk..nmpak mama besar sungguh kat sblah akak ni kan..=p )



Ni plak antara geng papa dari ATMA smpailah ke based Kuantan nih..selalu gak jumpe diorang kat occasion2 yg melibatkan TUDM



Keseluruhannya, majlis abeh kol 1am..time balik tu pon anak2 mama dh tidur..tumpang tidur terus kat umah kakak mama then esoknye gerak kerja dari KL..ohh..ada org tanye mama susah tk attend dinner2 mcm ni sbb kena berprotokol kan..act mase mula2 tu kekok lah jugak..sejibik2 papa kena tunjuk...skang kire dh ok sket..tp kan, act dinner2 mcm ni bergntung pada majlis jugakla..mcm malam tu just utk majlis persaraan kan..so kitorng pon takde skema sgt..ada ahli semeja yg lebih berpngkat besar dr papa pon selamba jek makan ngan senang hati..hehehehe

Jom Main Basikal!!

Aktiviti anak2 pada petang sabtu yg lalu..tk kuar outing memana pon just duduk umah je..seronok plak melayan dua kanak2 ni men basikal..zara dh boleh kayuh basikal bebetul so mmg hobi die la tu skang. Adik plak mama bg naik basikal lama kakak zara je. Agak tk sesuai boboy naik basikal kaler pink purple tp apa kisah..bantai ajelah..syg duit nk belikan adik basikal lain..hihi..


Zara ngan basikal merahnya..hadiah 3rd bday ttahun lepas



Posing2 sekejap



Main dlm kawasan umh je so pergerakan terhadlah jadinye



Berganding ngn adik zareef..^__^



Zareef papa tolak jelah ye



Zareef lg



Papa bersungguh layan zareef main..:-)




Lepas main kt laman umah ni, sempat gak bwk diorang ke tmn pastu..nnti smbung citer lg k..:-)

Happy 11mth Zareef cyg!!

28 Januari arini, genaplah hero kecik mama 11 bulan..lagi sebulannnnnnn jek nk smbut first birthday..how time flies kan..seriusly, belum puas lagi rasenye mengharungi moment2 ngan Zareef time die kecik2 dulu, tup2 dah besar dh anak mama sorang ni..=)

Apepon, semoga Zareef terus membesar sihat, kuat n bijak k..umur 11 bulan ni gigi Zareef dah ada 4 batang..skang dh tak berjalan dah tp more to nak berlari kot..laju semacam klu dpt jejak tanah..eheheheh..selain tuh, si kecik ni jugak tgh aktif memanjat kat umah..mane2 tempat yg die smpai, mmg laju jek nk memanjat tuh..klu dok atas kuda mainann, kerusi goyang2 tu sume..mmg dh tak duduk dh tapi nak berdiri jek kejanye..mama pon dh risau nk tinggal die main sorang2 skang..=p..selain tuh, dh pndai turun katil sendiri jugak k..tp ada bantuanlah which is die berpaut pada baby cot yg mama letak kat tepi katil tuh..later2 mama buat entry pasal nih..=)

Antara wajah2 terbaru budak yg dh mencecah umur 11 bulan ni..dek kerana lasak berjalan n memanjat ada jek benjol2 kat dahi n kepala die tuh coz terhantuk sana sini..huhuhuh


One of mama's fav photo..nmpak dh besar sgt bila Zareef pakai kemeja mcm ni kan..^__^

Tunjuk gigi 4 batang..

Makin cheeky n pelbagai keletah

Buah hati mama n papa

And masih boleh diharap utk teman mama shopping jugak..setakat ni keletah n kelincahan masih boleh dikawal..=p


Love u mmuah3x lah Zareef..next month kite potong kek k..!! =D



Seronoknye attend wedding kat kampung..=)

Ye..mama sangat2 suke klu dapat attend wedding kat kampung mama..sebab utamanya???  tentulah sbb dpt jumpe sedara mara....^__^..selain waktu hari raya, waktu majlis2 kenduri cmnilah dpt jumpe n bertegur sapa ngan sedara2 yg masih duduk kat kampung tuh..ramai jek pakcik makcik n kazen2 mama yg masih duduk kat kampung yg sama..mama ni kan dok jauh..so sesekali jumpe sedara rasa bestla kan..

So time cuti CNY tu kebetulan ada wedding kat kampung tuh..ikutkan mama tk dijemput pon, tp kire mama escort mak mama aci jugaklah ye tak..heheheh..just bwk Zara jek sbb tau die suka tgk pengantin..adik dok diam2 ngan papa kat umah..=p..memang meriah betul wedding yg mama attend tuh..ramai betul tetamu smpai nak parking tepi jalan pon jammed..hihi


Zara dh siap nk pi wedding..

Aksi ntah ape2..=p

Mama pon nk interprame sama..act tk bawak baju kurung pon..main rembat jek mane yg muat lagi dlm wardrobe kat umah tuh..=p

Nenek tgh menjamu selera..banyak sgt menu yg ada..nasi beriyani, soto, rojak, mee goreng, kuew tiaw goreng, cendol, kuih muih, tau fu fa..huuu..mmg meriah ngan makanan!!

Zara tgh mamam..nasi beriyani + ayam masak merah

Suka tgk pintu gerbang pengantin nih..malangnya Zara tak mau pose kat situ..=p

Ada 2 pasang penantin yg bersnding arituh..pasangan pertama berbaju purple

Pasangan kedua plak berbaju hijau..mama amik gmbar dr jauh jekla segan nk dtg dekat2..(guna nset jek so tkleh nk zoom lebih2..=p )

Lepas persembahan kompang (tk amik gmbar), siap ada persembahan tarian..

Macam dayang2 istana pon ada bebudak nih..hehehehe

Zara bergmbar depan pelamin..tp ntah ape angin die tk mau posing betul2 plak arituh

Mama n Zara..tgh tunggu mak mama borak2 ngan sedara mara

Ni mak mama ngan kawan baik die..

Zara dpt sevenier utk budak2..suke btol die dpt 'hadiah'

Zara lagi

Bergmbar ngan kak Sarah..cucu pada kawan mak mama tu tadi..=)


Hahahaha...entry pasal wedding tp gmbar pengantin nye 2 keping jek..gmbar anak dara mama jek lah yg over kan..nk wat cmner..wlupon suke pi wedding2 mcm ni, tp time kat kmpung segan plak nk bergmbar2 sakan..so amik gmbar anak jekla..=p..nway, perasan ke Zara pakai selipar buruk jek..hahahaha..sandal cantek tinggal dlm keta mama..time pegi tuh naik keta nenek malas nk tukar2 selipar dah..

Pecel lele..sedap hingga menjilat pinggan..:-P

Sape suka makan pecel lele mcm mama??  Pecel lele ni kira masakan fevret org jawa jugaklah..nama lain die..ikan keli masak pecal..or keli masak lemak cekur..rupe die lebey kurang mcm kt bwh nilah..(image googled)




Nway, balik kampung aritu smpat singgah satu gerai makan kt pt raja..dpd zaman couple dulu suke singgah gerai ni..harga nasi campur kt cni mmg murah2 plus yg plg best..antara menu tetap die ialah pecel lele kegemaran mama n papa..^__^..mujur time singgah aritu ada lg pecel lele ni tinggal 4 ekor..so tkdelah kitorng kempunan..mklumlah, lama dh tak pekena lauk ni..hehehe


Pinggan lauk mana..haihhhh..sedap btol pecel lele ni tau..:-P

Muka2 org kelaparan..time ni br smpai dr kl mls singgah mkn kt hway sbb org sesak kt R&R




My darling Zareef..sejak rancak berjalan makin kurang die makan

My darling Zara plak..pas mkn smpat mintak nk posing2 kt cni..:-)





By the way, mama tk pernah lg msk pecel lele ni sendiri..kot2 next tine dpt seru nk masak..mama share resipi kat cni k..:-P

P/s: sape2 singgah pt raja lehlah try mkn kt gerai ni..gerai nama line clear btol2 berdepan ngn petronas pt raja ..total kitorang mkn aritu br rm13..nasi 3 pinggan +  pecel lele 2 ekor + sambal goreng + sup ayam + air minum tiga gelas..berbaloi2x..