Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Peminat setia Amen Momos..

Hehe..kisah anak dara ni lagi..but b4 that, ade sesape ke paham amenda 'Amen Momos' tuh..??haa..tulah 'bahasa' Zara utk Ultraman Cosmos sebenarnya..klu sape suke tgk citer ultraman tu taulah kot..ultraman kan ade byk nama..but yg terbaru main kat astro ceria yg Cosmos nilah..tak ingat sejak bila Zara jadi peminat ultraman, tp mmg cukup eksited klu citer ni kuar kat tv...

Baru2 ni sbelum papa bertolak gi kursus, smpatlah plak die belikan sekor patung ultraman utk si Zara..act dh lame die nak beli tp mama tak kasik. mklumlah. dpt anak ppuan, tp sibuk nak dibelikan mainan cam budak lelaki kan..nasiblah aritu mama tk ikut papa kuar, tu yg berjaya gak papa beli. papa kate wktu die cari2 brg kat minimarket, Zara dh sibuk peluk2 patung tu psycho papa soh belikan..=p.

Now Zara sgt suka main ngan patung baru die . ada bunyi2 n lampu2 merah. yg kelakarnye, die dok panggil patung tu 'Momos'..ohh..act sume jenis ultraman pon die panggil momos jugak..layankan jekla..=)


Bersungguh2 menggodek si Momos..




Tangan n kaki patung ni boleh digerak2 kan..each time gerak Zara akan sebut 'Hiyahhhhhh'. konon cam Amen Momos die tgh berlawanlah..hehe


Muka tak puas ati mama dok kacau die main..=p


Anak dara org lain sibuk kelek patung barbie, anak dara mama dok kelek patung Amen..=p





Ni gmbar 1 jam yg lepas..tgk citer ultraman cosmos kat tv, cepat2 die gi amik patung die tu..pastu ckp kat mama 'Sama kan..amen momos'..hehe






p/s: Semalam mc satu hari berjaya menyopping 3 helai dress raya utk Zara secara online..arini nk cuci mate lagilah...hehehehe

Ingin ku gomol2, tapi apekan daya..

....muka penuh chicken pox..wuwuwuwuwu..

Act tgh sgt geram ngan ini anak dara..ade jek gelagat die yg hiburkan hati mama yg tgh tak sihat ni..geram tgk senyuman die..geram tgk gelak tawa die, geram tgk die tido..sume lah..rase nak peluk cium n gomol2 jek tp itulah..mama lom sihat sepenuhnya kan..leh kiss2x Zara dari jauh jek..huhu

Ade few pic gelagat si Zara ni..sume amik guna nset jek..kamera dari aritu abeh bateri asyik lupe jek nak cas..hehe


Ni muka bangun tido 3 ari lepas..bangun2 jek dh terpisat2 wat muka senyum kat mama..=)







Ni plak Zara after mandi..stil bermood nak sengih2 dpn nset mama..hihi





Gambar bangun tdo lagi..sgt bahagia kalau tgk ini budak senyum2 mcm ni time bangun..hee





Yg ni gbar baru malam tadi..macam2 Zara main..mcm2 gelagat ada..=)







Budak kecik kesayangan mama..=)






p/s: Nanti mama dh sihat, akan mama balas balik peluk cium Zara puas2..ehehhehe

Masa untuk bersedih hati..=(

Now kol 2.27am..act tadi dah tertdo but terbangun semula sbb badan rase sangatlah tak sedap..mama nye demam still on off. but bile die ON, mmg sangatlah panasnye suhu badan..mmg tkleh wat keja ape..terlepek aje smbil berselubung ngan selimut. klu bangun lame pon rase badan melayang n nak muntah..mmg syukur sgt mak mama ada kat sini..hanye tuhan jek yg mampu membalas pertolongan mak mama ni..yela, anak dh besar pjg tp still tk mampu berdikari time sakit..=(

Selain dari tuh, condition mama mmg semakin teruk setakat nih..bintik2 chicken pox pon dh kuar makin byk..kat telinga n bibir pon ada..muka dh macam alien dah..yg paling seksa, pagi nih tekak mama plak start sakit. mungkin disebabkan suhu badan yg panas, maka tonsil pon membengkak. n bukan setakat tu. ada plak ulser kat lidah n lelangit. mmg sangat SAKIT utk telan ubat..huhu..esok pagi maybe nak ulang balik ke klinik mintak ubat utk tekak nih..

N ingat tak entry mama pasal papa nak berkursus tuh..ye..masenya sudah tibe..esok siang papa akan bertolak ke Ipoh. n mama mmg rase sngt2 sayu skang ni..udahla badan tak sihat. nak tolong papa berkemas mmg tak larat. n nanti tak dptlah mama nak peluk cium papa mcm biasa sebelum berpisah..dhla nk pisah lame nih..sgt sedih ok..mmg dugaan tuhan pada mama waktu2 sakit mcm ni papa kena berkursus plak. kalau tak ade kursus, rasenye mmg papa amik cuti at least seminggu nak temankan mama kat umah ni..=(

Kawan2 sume, tolong doakan mama tros kuat zahir dan batin yek..mama kena kuat demi Zara jugak..klu mama rindu kat papa, Zara pon akan lebih rindukan papa die. 2 hari ni pon bukan main lagi manja ngan papa..hopefully 3 minggu ni die tak tanyelah kenapa papa die tak balik..n still berdoa agar Zara tk jangkit sakit ni dari mama..klu mama yg 'tua' ni pon rase tak larat, apetah lagi budak sekecik Zara kan..

Huwaaaaaaa!!!!!

sejak dua tiga hari lepas kan mama mentioned mama demam kan. act demam on off on off jek. bertahan pon stakat ngan panadol..tapiiiiii..malam tadi dah mula plak kuar bintik2 merah berair..yg bile mama garu jadi pedih sgt2..rupe2nye..mama diserang CHICKEN POX...

mmg before this mama tk pernah kena chicken pox ni. so smalam mase bintik2 kuar mama pon konpius gak..nak tepon papa, org tu tdo mati tk mau angkat tepon. so pagi tadi kol 7am angkut Zara gi klinik. dr sahkan chicken pox. but MC die bagi utk sehari jek dulu. die kate die ada bagi satu ubat antivirus utk elakkan lebih banyak bintik kuar. supposedlay dlm mase 3 hari dah boleh baik..tp klu monday still banyak bintik kuar, maka, akan bersmbunglah MC mama..now bintik2 tu dh tumbuh banyak kat bhgn depan n belakang badan. kat lengan n muka pon dh start tumbuh gak..=(

Yg mama tk suke bile sakit ni ialah mama tkleh buat kerja lain klu time tk sihat..yeee..mama mengaku mama mmg jenis 'lembik' sket. or lebih tepat jenis terlalu manja. dari dulu kalau sakit sket jek mak mama yg melayan sepenuh hati. then sejak kapel ngan papa pon papa yg selalu jaga mama bile sakit. mmg tk reti nk buat kerja. badan rase lemah n nak tdo jek sbb nak elakkan rase sakit tuh..ni lagilah ade Zara..sian die tak terlayan kan..dhla papa plak nak gi kursus satu bulan tu..huhu

Nasib baik, nenek Zara still ade kat KL..sepatutnye malam ni dia akan balik kampung sama2 ngan kazen mama. tp sbb mama dh diserang chicken pox ni, nenek kate die nak dtg shah alam tgk2 kan mama..mesti die tau klu mama sesorang kompem tk terjaga diri. umah pon dh naik terabai ni..makan minum lagi. n dr kate lepas ni kemungkinan BESAR Zara pon akan terjangkit. mklumla, mama banyak direct kontek ngan Zara kan. cume nasib baik Zara dh pernah amik vaksin chicken pox dulu. so kalau die kena pon mungkin kurang sket komplikasinye..ohh..itu satu lagi sbb nenek kena dtg cni. becoz klu Zara btol2 terjangkit nanti, mestilah tkleh antar ke nuseri kan..huhu


oklaa..sekian sj laporan kesihatan utk hari ini..doakan mama cpt sihat yek..klu bernasib baik harap2 Zara tkkan berjangkitlah..

Keseronokan berganda!!

First of all, mama nak pesan awal2 TOLONG jangan bosan layan gmbar2 Zara ni k..sebabnya gmbar2 dlm entry ni nanti lebih kurang jek mcam gmbar dlm entry yg lepas2..hehehe..nk tau gmbar ape?? Baca jekla entry ni nanti korang tau..=p

Oklaa..smbungan dari entry pameran kapal nih…pas tgk pameran tu tros bergerak ke MINDEF plak kat umah kakak mama..act nenek Zara ada kat KL mase tuh..kan budak2 cuti skolah. So minggu sebelumnye kakak mama ade balik kampung. Then masa balik ke KL nenek Zara pon ikut sekalilah sbb cucu2 die tak puas main ngan nenek..ehehehe. Zara mcm biasa, suka sgtlah bila jumpe kazen2 die yg 3 orang tuh..macam2 aktiviti diorang buat sama2. main kaler2 buku, main ikat2 rambut, makan sama2..Cuma sayangnya, Zara ni sangat TAKUT ngan abg ipar mama. Tak taulah nape. Each time tgk muka abg ipar mama mesti Zara meraung. So time nak main tu mmg kena main dlm biliklah budak2 tuh..hahaha



Buku2 Zara yg saje mama bwk arituh..nasib baik bwk banyak sbb masing2 berebut2 nak main kaler2..hehe
Kakak Pia ni mmg paling suma ‘melayan’ rmbut Zara..adik2 die sume rmbut pendek tkleh nak main2..Zara pon diam jek bile kak Pia mendandan rmbut die..=)
Ok..siap dh rambut Zara..bukan main happy si Zara.perasan comellah konon tuh..
Posing smpai senget2 kepala..



Petang tu plak, abg ipar ajak kuar ke Taman Tasik Dato Keramat. Sja nak bwk budak2 gi main kat playground. Zara mula2 smpai sgt bad mood. Sbbnye die tgh tdo mase kitorg bwk kuar tu. So smpai2 sane mmg menangislah die tk cukup rehat…lame gak baru mood die ok..bile dh ok, hmmm main tak ingat dunialah..lagi2 ada kazen die yg bertiga tuh..makin seronok berganda2 lah die main kat playground tuh..=)



Awal2 smpai, Zara yg sgt moody

Upah eskrem bagi mood sejuk sket..
Nenek yg gigih melayan cucu2nya bermain..=)


Okeh..dah warm up dah…sile layan lagi gmbar2 Zara kat playground ni yek..hihi

Anak kakak mama yg bongsu

Zara dh sama besar ngan kakak sepupunye. Walhal beza umur 1 tahun tuh..=)
Macam ibu beranak empat dh kan mama nih..huhu
4 dara kesayangan mama..=)

My Zara yg extra happy..

Kak Firah sibuk ajar Zara wat peace
Peace!!budak2 ni leh plak eksited sakan nak berposing..hehe

Zara n Zafirah berlatarbelakangkan Menara KLCC..=)


Ohh..perasan tk gmbar last kat atas tu cuaca dh gelap..yup..kitorng kat sana smpai maghrib tau. Isunye mase tgh layan bebudak main tu, kakak, abg ipar n mak mama sibuk nak gi jusco sbb nak cari barang. Mama n papa malas nak ikut kebetulan budak2 pon tk puas main lagi. Punyelah lame tunggu diorang balik smpai dh naik gelap dah baru diorang smpai (mase gi taman tu bwk satu kereta jek..). pas balik taman mama n papa smpat rehat2 dulu. Kol 10pm gak baru kitorng gerak balik shah alam..


Pose ngan kazen2 sebelum balik

Nxt time kite dtg lagi main ngan kakak ye mama!!..=D



P/s: Hahaha…last week mmg banyak kali Zara dpt main kat playground..silap2 pasni ade lagi entry main2 die..=p

P/s2: abaikanlah selipar Zara yg agak ‘cacat’ tu ek..pooh dh ilang sebelah tp die still suka nak pakai

P/s3: Sekarang dok suke btol posing senget2 kepala. Smpai mama yg edit2 gmbar ni pon rase nak ter’teleng’ sama..haha

Suamiku tukang urut..

Tapiiiiiii…

Tukang urut untuk bini tersayang jekla..hehehehe..act petang semalam demam mama bertmbah teruk. Papa ajak gi klinik tp mama tk mau sbb mama demam jek pon. Batuk selsema sume takde. So after makan just beli panadol kat farmasi n troslah balik.

Pastu kan mama ade cakap kat entry INI yg mama macam demam urat kan sbb abeh sendi2 satu badan sakit. Mmg nek kena berurut tp malangnya no tepon makcik tukang urut yg selalu mama pergi tu dh ilang (gara2 nset mama kena samun aritu). So terpaksalah tanye nombor tu kat orang2 lain n last2 dekat maghrib baru dapat. Tp nk berurut kat sane mmg tk smpat sbb selalu kena tepon booked dl awal2 pastu kebetulan malam tadi papa dh kena gerak balik ke kuantan. Tu yg akhirnya papa yg mengalah jadik tukang urut mama..

Alhamdulillah, berkesan gak hasil urutan papa tu. Wlupon cincai mengurut pakai bam gamat panas, tp kurang sume sakit sendi2 mama. Just urut bahagian belakang kat dada, tengkuk, bahu, pinggang n bahagian kaki jek. Pastu papa paksa mama selubung ngan selimut. Kol 9pm lebih papa kejut soh makan ubat then mama sambung tdo. Yg sadisnye, sepatutnye mama antar papa kat bus stand malam tadi tp sbb tak larat, akhirnya papa mintak tolong kawan die antarkan. Nasib ade kawan yg boleh mintak tolong kan..huhu

Nway, arini demam beransur kebah. But mama still gi kerja berbekalkan panadol n tak lupe air milo 3in1 mama..rase lebih ok nak buat kerja hari ni sbb sakit2 badan sume dah ilang. Thanks papa!!!..=)


P/s1: papa dh selamat smpai kuantan kol 2.30am pagi tadi. Sian die malam tadi tak terlayan langsung. Baju sume papa packing sndiri..huhu

Anak kapten yg takut kapal??

First of all, thanx to kawan2 yg wish get well soon kat mama yek..mama tk dapat pon air milo yg dinginkan tu jadinya last2 telan ubat ngan air nescafe jek..so, ni dah kurang sketlah rase sakit2 badan tu..=)

Klaa..smbung citer psl Zara n family. ni kisah hari Ahad lepas yek. Papa ajak gi Hari Terbuka Muzium TUDM kat kl . act kan dalam entry INI mama ada infom pasal hari terbuka TUDM kat kuantan kan..rupenye esoknye tu diorang buat kat TUDM kl plak..cume aktiviti adelah berbeza sket. papa kate yg kat kuantan lagi meriah. yang kat kl tu more to pameran kapal2 terbang tudm yg lame2 jek..hehe

Nway, yg musykilnya..Zara ni punyelah takut ngan kapal2 terbang tu sume. langsung taknak gi dekat. padahal kat hari terbuka ni orang awam diberi peluang untuk masuk n tengok2 isi kapal tu..die leh nanes2 bile mama bwk dtg tgk kapal dekat2. huhuhu..takde peluang la mama nak godek2 ape isi kapal yg ada..pastu ade gak kapal2 kecik or helikopter yg disediakan utk budak2 masuk n main dlm tuh..pon Zara tknak jugak..n bukan setakat kapal yek..gerai2 terbuka yg ade pamerkan part2 dlm kapal, senjata, baju2 askar pon Zara tk mau masuk jugak..tu yg mama cakap kat papa "apelah Zara nih..harap je anak kapten tapi tgk kapal pon takut.."..huhu


Before kuar umah..nmpak hepi jek sbb nak gi jalan..

Pintu masuk ke muzium TUDM..panas terik masa nih
Muzium TUDM kat KL...tapak pameran harituh

Antara kapal2 yg ade..sume kapal2 TUDM yg lame2 nih (nama pon muzium kan)


Smpat bergambar kat sini tp amik dari jauh jek. Zara tk mau langsung dekat ngan kapal2 tuh


Zara n family..=)

Helikopter comel jadi tpt mainan budak2..rugi tol Zara tak mau masuk..huhu

Antara gerai2 yg ade..ramai gak kawan2 papa yg kena bertugas haritu..

See..nanes bila papa ajak masuk gerai2 pameran..haih....

Zara yg monyok + papa yg hepi..=p


Kat luar pon ade pameran gak..tk dpt masuk kapal, mama ngendeng sipi2 jek..itupon Zara dh nak ngamuk2 dah..

Pose depan lambang kebanggaan TUDM

Smpai ke sudah budak ni takde mood..dhla panas terik..takut kapal lagi..mmg spoil btolla outing arituh..=p



p/s: Pelik apsal Zara takut sgt tgk kapal2 terbang ni sume. padahal klu tgk kapalterbang tgh lalu kat udara tu suka plak. dok jerit2 "mama..planeeee...."=p
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin