Blog Widget by LinkWithin

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers

Our 3rd Baby, insyaAllah..

baby development

Ragam anak mama

Tetibe ade mood nk update ragam si budak Zara..=p


~ Bila berbuai di buai cumei/buai kt rumah nenek, Zara akan mula nyanyi..

“ Buai..ju..ju..”

(Sebenarnya nk ikut mama nyanyi buai laju-laju, smpai pokok sena..tp belum pandai. 3 words tu jekla yang keluar wktu Zara tgh berbuai..=)..)


~Bila terjatuhkan sumthing/buat salah/nmpak sumone buat silap, dia akan terus sebut

“Ayoo..tak ta..” sambil gerak jari telunjuk ke kiri n kanan

(Haha..sepatutnya sebut ‘ayo..tak tahu..’ tp susah btol die nak sebut ptaan tahu tu..jadila tak ta jerk..=p )
.
~Bila nampak mama atau papa bukak baju (opsss..bukak baju sbb nak mandi or bersalin baju yer..jgn salah anggap..hee) die akan cakap

“Eiii..titiik..(t*t*k) smbil jari tunjuk kat dada mama or papa

(Ayo..yang ni mmg kelakar habis..Suka sgt sebut mendalah tuh. Skang mama pon dh naik malu nak salin baju depan Zara..haha..oh..for info Zara mmg dh stop breastfeed dr baby lagi. Tu yg jakun tgk t*t*k kot..huu..sian kan..)

~ Bila nampak sumthing yang menggelikan contoh pampers yg penuh poopoo, or binatang macam semut, lalat or nyamuk..die akan sebut

“Eiii..yekk..smbil buat muka geli


(Geli sgtla tu yek Zara..hehe. kalau mcm semut tu selagi mama tk gi buang die akan jerit2..eii..eiii..eiii…)


~ Zara mmg suka kacau mama sembahyang. Iman kena kuat kalau nak semayang depan Zara. Dulu die just suka duduk depan or baring tepi sejadah mama. Tp sejak 2 menjak die mula bercakap byk ni, dh lain plak caranye nk ngacau mama..Bile tgk mama tk layan die, mulala mulut berbunyi..

“Mama..mama..mama..mamaaaaa..” dengan gaya yg sgt lembut n manja.

Mase 1st time dulu mmg tk dpt khusyuk n tergelak mama dibuatnya. But now dh biasa dh so tk de mslah la. Tmbah cumel, bile mama habis bagi salam jerk, die terus tadah tgn berdoa mcm yg selalu mama buat..=p

~ Buat mase sekarang, mmg sgt obvious minat Zara pd binatang. Fevret die tentula kucing. Selain tu die sgt suka ngan fish, ngan birds, ayam, lembu n rama2. Mesti melompat2 eksited kalau nmpak animals tu sume..=))


~ Satu yg kurang bagus, Zara ni kedekut sket orgnya. Tak pandai nk kongsi mainan ngan org lain. Kalau nmpak cousin2 die duduk/main ngan barang die, tros dimarahnya budak tu..huhu..sape ngajar ni..

Tgh berusaha keras utk belajar bercakap. stakat ni lom pndai buat ayat yg sempurna tp at least dh nmpak improvementla utk vocab die. certain word pon dh pndai sebut dgn jelas. nanti2 mama kumpul ape word yg Zara dh pndai sbut n update kat cni k..=D

Klaa..tu jek yg terlintas wat mase ni. Sbnrnya nk update citer2 spjg cuti raya haji tp kamera tertinggal plak kat rumah. Tu yg update gak stori psl Zara. Dh lame blog ni sunyi sepi kan..=)

Salam AidilAdha..=)


Salam semua..di kesempatan ini mama nak ucapkan Salam AidilAdha pade sume follower, kawan2 n pembaca blog mama nih..Ade sesiapa ker yg menjalankan ibadat korban tahun ni. Mama tahun lepas ade buat sama2 ngan family in-laws..tp tahun ni takde rezki nak buat. InsyaAllah, nxt yr ade rezki lebih, boleh buat lagi kan...

Act, utk kami kat kampung ni takdela smbutan sgt utk raya haji. Baju raya pon takde. selalu raya haji kitorng recycle baju raya puasa jerk..hihihi..selain ibadat korban, pagi2 raya tu ade jugakla acara masak2 special. selebihnya cume berehat menghabiskan cuti yg ada..klu berkunjung2 pon, cume ke rumah sedara2 terdekat sj..=)

Apepon, will enjoy the weekend wth our beloved family. Kpd sesiapa yg ade saudara mara, family or parents yg mengerjakan ibadah haji, smoga urusan mereka dipermudahkan dan memperoleh haji mabrur..nnti ada kesempatan kite stori2 lagi k..

Sesi outing hujung minggu- Episod Ahad

Huu..smalam tk smpat upload gmbar kat blog sbb kena paksa gi training sehari suntuk. Konon nak post few entries b4 cuti raya haji tp nmpaknye cam tk smpat..so mama bercerita seadanye la ek..=))

Weekend lepas yg papa tak balik tu kire catat rekod baru sbb mama bwk Zara outing both Sabtu n Ahad. Act siang ahad tu dok melepak kat rumah jerk. Mama sibuk mengemas, basuh baju, lipat kain yg berlonggok2, masak utk mama n zara + layan zara main. Mmg budak tu ligat tol main luar n dalam rumah. Pastu kol 5ptg dua2 dh terbongkang kepenatan..hehe..pastu after maghrib Zara bangun. Tros terpikir nk bwk zara keluar sbb die pon dh puas tidur petang kan. lagipon mase keluar hari sabtu tu mcm tk puas bwk zara main..=p

So bergerakla kami ke jusco bukit raja plak. Aduss..tgh sale giler2. Rase mcm nak terjah jek menyopping tp sgt susahla sbb berdua jerk kan…so trosla bwk zara kat playcentre budak2 yg belakang butik voir tu. Mama tukar syiling rm5, then bagi zara main keta yg bergoyang2 tu. Dptla main4,5 jenis..

Ni gmbar ms before kuar outing..

Smpat berbuaian dl smbil tgu mama siap..buai terpakse letak indoor sbb skang cuaca tk menentu kan..
Photobucket

Tk sabar2 nk kuar…
Photobucket

Yeay..smpai jj dah..=D
Photobucket


Takde byk gmbar pon amik malam tu. Layan jerkla gmbar zara ‘memandu’ kereta2 ni k..=p. Byk2 kereta, kereta askar ni pilihan pertama Zara..taula anak askar kan..hehe
Photobucket

Kereta 2..
Photobucket

Kereta 3..
Photobucket

Main keta kecik plak..
Photobucket

Zara eager nk main kuda ni sbnrnya. Tp mahal sbb die kena masuk 3 syiling for 3 kuda. Tkde org lain plak nk naik sama..so posing jerkla kat kuda tu skjap..=p
Photobucket



After zara puas main keta, br gerak gi jusco. Nk cari jeans utk dak kecik tu. Seluar jalan die tinggal sehelai jek yg muat pakai. Yg lain sume dh sempit2 belaka..kan anak mama dh besar..hehe..nway, smpat rembat sehelai jerk jeans sbb tk mampu nk pilih baju smbil mengawal Zara..=p. selain tu smpat gak beli blouse utk mama kat sale voir kat ground floor jj. Itupon mama amik size plg besar, then tros byr..tak dan nak cube sbb org berderet2 tgu kat dpn fitting room..


Antara hasil belian malam tu..tkde benda pon sbnrnya..hehe..dpt kuar jalan2 dh cukup bgus..=D

Jeans tu jerk yg mama beli utk Zara. Top n cardigan tu rezki Zara dpt free dpd makcik die..suka mama..hehe
Photobucket

Smpat beli famous amos cookies jugak. Fevret mama original choc chip w/o nuts. Tk pernah miss klu lalu dpn booth famous amos nih
Photobucket

Ohh..dan tidak dilupakan blueberry cheese cake SR. tetibe terliur nak makan kek gara2 tgk blog mummy seri..(tp mama tk reti buat, so beli jekla 1 slice..hehe)
Photobucket

Blouse utk mama..malas tjk gmbar sbb blouse biasa2 jek..

Last but not least..gmbar Zara yg kepenatan stlh berlarian2 n bermain2 di jj. Mama pon penat so smpat rembat troli tolak Zara ke kereta..hehe
Photobucket



p/s: Papa Zara dh balik umah semalam dh sempena cuti raya haji. Esok kitrong nak bergelak balik BP..suke3x…=p

Project 'Care for Kak Yong' telah berjaya!!

Alhamdulillah, projek mega utk mebantu Kak Yong telahpon berjaya! Sasaran duit utk membeli komp/lappy br dpt dipenuhi dlm mase beberapa hari shj. Terima kasih pd sume yg sama2 menjayakan projek ini terutama kak siti sifir yg berusaha memulakan projek tersebut. So, entry kat bwh mama copy dr blog kak siti sifir, menggantikan entry yg asal (Project Mega Blogger-Care for Kak Yong)..


Bismillah,

Dengan izin ALLAH dan berkat kerjasama rakan2 blogger, maka dengan ini saya mengumumkan nilai RM 1100 yang kita kumpulkan telah dipenuhi pada malam ini. Lihat detel di bawah sebelum saya mengulas lanjut :

Berikut adalah fakta nombor berkaitan Project Mega Blogger ini :
Tarikh Bermula : 18 November 2009
Jumlah Sumbangan Cadangan : RM 10 seorang
Sasaran Kutipan Total : RM 1100
Jumlah Terkumpul : RM 1120
Baki Sasaran : RM -40
Jumlah Penderma : 35 orangTarikh Akhir Sumbangan : Sehingga kutipan mencukupi

Hari Pertama
Jumlah Kutipan : RM 250
Jumlah Penderma : 10 orang

Hari Kedua
Jumlah Kutipan : RM 460
Jumlah Penderma : 8 orang

Hari Ketiga
Jumlah Kutipan : RM 175
Jumlah Penderma : 8 orang

Hari Keempat
Jumlah Kutipan : RM 15
Jumlah Penderma : 1 orang

Hari Kelima
Jumlah Kutipan : RM 210
Jumlah Penderma : 8 orang

Fakta Menarik
Penderma RM 250 : 1 orang
Penderma RM 100 : 4 orang
Penderma RM 50 : 2 orang
Penderma RM 30 : 3 orang
Penderma RM 20 : 5 orang
Penderma RM 15 : 1 orang
Penderma RM 10 : 17 orang
Penderma RM 5 : 1 orang

Jelas di sini, kita tidak memerlukan jangka masa yang lama. Saya sangka mungkin kita mengambil masa 3 minggu untuk mendapat jumlah sasaran. Tetapi alhamdulillah, doa kita didengari ALLAH.

Juga saya turut rasa kagum dengan jumlah2 yang tinggi yang didermakan oleh seseorang individu. Betapa ALLAH telah menaburkan dalam hati2 kita ini ukhuwwah yang mantap sehingga tidak terasa rugi untuk menolong.

Saya pasti kakyong akan mengalir airmata mendapatkan ini. Buat masa ini, baik saya mahupun Miela, kami tidak membuka mulut tentang hal ini kepada kakyong. Harapan saya, tidak ada blogger lain lagi yang akan pecahkan rahsia ini.

Status sekarang, komputer idaman kita itu sedang diperkemaskinikan dan akan di servis dahulu oleh tuan punya. Juga saya sedang memikirkan kaedah terbaik untuk menyampaikan lappy itu. Adakah blogger2 di kawasan sekitar Ipoh ini ingin sama2 berada dalam suasana penyerahan komputer? Jika ya...sila komen dalam kotak komen di bawah ya.. Jika ramai yang mahu turut serta, saya akan cuba uruskan masa penyerahan dengan lebih kemas.

Oh ya, baki sasaran yang dah terlebih itu, saya akan pulangkan kepada tuan punyanya kerana orang terakhir telah bank in RM 50. Anda yang mana telah membuat entry kempen diharap dapat delete dari blog anda, ataupun gantikan sahaja isikandungannya dengan entry saya ini.
Saya doakan semoga ALLAH menggantikan yang lebih baik buat diri anda tidak kira sama ada anda menyumbang, atau anda menyebarkan kempen, atau sekadar berdoa untuk projek ini. Semua itu, tidak kita ketahui nilainya di sisi ALLAH.

Akhir kata, saya mewakili kakyong ingin mengucapkan terima kasih di atas jasa baik kalian. TERIMA KASIH YANG TIDAK TERHINGGA...dan saya juga tumpang ukhuwwah kalian dengan kakyong :)

Sesi outing hujung minggu: episod Sabtu

Weekend baru ni papa Zara tak balik lagi. Kena gi kursus diving kat Langkawi plak..huhu…sgt jeles ok..papa tu sejak dihantar kursus diving mmg dh jatuh cintala kononnya ngan akt selam laut dalam tuh. Tetibe dpt offer pergi, free plak tu..ape lagi..

Spt biase..bile papa tak balik mama pon mulala kenen2 mintak duit nk shopping. Mklumla, duit dlm bank tinggal brape kerat jerk. Sbb papa tk balik, pastu gi jenjalan ke langkawi beranila mama nk mintak2 duit gi bwk Zara jenjalan..haha..papa nk bergumbira, mane bleh mama n Zara tercongok kat rumah jerk. Kami pon nk bersuka ria jugak..=D

So Sabtu aritu plan la ke jusco bukit tinggi. Kebetulan, kawan2 mama Aisyah n Aiman nak join skali..so outing berempat la haritu. Aisyah ni kawan mase kat UTM dulu. Aiman plak kawan sebilik sejak dr skolah, smpaila serumah masa kat UTM..hehe.. Oh..Aiman nilaa kawan mama yg pernah mama cerita dlm blog ni. Ade stori psl die ‘kehilangan’ anak after 5hrs dilahirkan tu. Mama gembira tgk die happy aritu. Cpt jugakla die recover dr kesedihan kan. hopefully cpt2la die dikurniakan rezeki yg lain..amin..=)

Nway, mula2 gi JJBT tu ingat nak bwk Zara ke tpt mainan budak2 kat tingkat atas tu.. tp bile pikir2, kesian plak kawan2 mama nnti kan. diorang dhla dtg single mingle..mesti bosan tgk mama layan anak jerk..hehe..so akhirnya gi makan, borak2, then pusing cr kasut Zara n blouse mama jerk..=p

Apepon, smpat gakla Zara bermain skjap aritu. 1st kat playcentre kat groundfloor jusco. Tetiba ade bukak playcentre utk bebudak plak kat situ. Smentara tunggu kawan mama yg Aiman tu smpai, smpatla Zara main slide beberapa round. Pastu lepas makan plak bg Zara main binatang yg bergerak tu (tak tau namenye)..nnti mama letak pic k..=D


Children play center yg dibuka kat ground floor. Agaknye klu papa Zara ade, mau berejam spend time kat situ..macam2 mainan ade..hehe
Photobucket

Photobucket

Photobucket


Makan kat Chicken Rice Shop..
Photobucket


Nila die kawan2 mama..Dari kiri, Aisyah n Aiman
Photobucket

Nampak mcm makan banyak giler kan..=p
Photobucket

Mama n Zara..
Photobucket


Zara spt biasa makan chicken rice ngan sup jerk..hehe
Photobucket


After makan, pusing2 jusco. Masing2 lom dpt gaji so window shopping jerkla. Mama je yg ade aim, nak carik sandal baru utk Zara n blouse mama. Tgh jalan2 tu, terjumpa plak ngan tempat ni. Tiba2 nmpak ade ‘binatang’ yg bersaiz kecik, sesuai utk budak umur Zara. Trosla bg Zara naik. Ni 1st timela Zara tunggang binatang ni. Muka pon blur jerk. Mama yg kena tlg pusing2 kan binatang tu ke kiri kanan sbb Zara tk reti kontrol handle tu lagik..hehe

Photobucket

Photobucket



After that, meneruskan pencarian kasut n blouse. Dalam kol 6pm, masing2 dh bergerak balik dh. Enjoy that day soo much. Dpt kuar ngan Zara, then dpt jumpe kawan2 mama jugak…=)

Ni Zara kat kedai kasut
Photobucket

Lepas dpt kasut baru tros nk pakai okeh..hehe
Photobucket

Gmbar sama2 sebelum bergerak balik…
Photobucket

Photobucket

Zara tgk fish kat kolam
Photobucket


Muka budak kepenatan. Sbnrnya dh sibuk nk mintak susu time ni..
Photobucket


p/s: pasni smbung citer jalan2 ari ahad plak..=p

Baru ku tahu..

Act..mama tak tau mcm mane condition blog mama kat pc orang lain..tp kat laptop mama n kat opis mmg dh lame mama tk dapat view background blog mama tuh. bile bukak asyik putih jerk. ingat disebabkan oleh line tenet yg lembab so background tk dpt nk diview spenuhnya. then malam ni br tetibe terbuka hati nk tgk website hot bliggity blog tuh. baru ku tahu rupe2nya utk certain design mmg ade issue utk review background..

Ni amik dr site tuh:

Having Issues?
If your background is no longer showing up on your blog, please follow these steps:

1. Find your background again at Hot Bliggity Blog
2. Replace your existing background code with the new code.

WHY IS THIS HAPPENING?

Today we found out that we are not allowed to host images on our hotbliggityblog.com Dreamhost account that are available to the general public. It is causing issues with other customers who use Dreamhost. We have moved all of our images to photobucket, so we need you to re-install the code for your background to show up.

***************************************************************************

So alang2 dh bukak website tu tros mama carik new background utk refresh blog mama nih. stakat ni lom jump yg btul2 berkenan lagi..letakla mane2 dulu utk sementara ni kan..=D

Aktiviti baru di kampung..

Rasenye setiap kali balik kampung mesti mama citer psl aktiviti Zara kat sana kan. rase tak jemu2 sbb ade jerk benda2 baru yg Zara buat time kat kampung atuk n nenek..=D
.
Kali ni layan lagila akt anak dara ni yerk..Last week balik kampung on Jumaat malam. kol 12 am baru bertolak sbb tunggu papa balik dr kuantan. of coursela mama yg drive balik sbb papa dh lentok kepenatan. nway, smpai pt raja almost 4 am..anak dara ni tk mau tidur dh. die dh puas tdo dlm keta. sume org dh selamat tidur tp mama terpaksa layan anak dara ni main..huhu..sadis sungguh..
.
Ni die main tepon lama nenek. pndai plakla die letak jari kat lubang nombor tu than pusing2kan gaya nk mendail. pastu dh pandai cakap 'haiyoooo'..(hello la tu dlm bahasa die..=p)
.
.
Sbb dh tak larat layan kat luar mama angkut masuk dlm bilik. leh plak ade gitar dlm bilik tu..syiokla die tepuk2 gitar tu bg berbunyi..dulu kat umah atuk main rekorder n angklung. mgu baru ni dh naik sket taraf main gitar plak..hehe
.
.
Esoknye mama bangun lewat giler. Qada' tk tidur malam sebelumnye kan. tp Zara still bangun awl. mama sedar papa kejut mama suruh tgk gmbar..ooo..rupenye gmbar anak dara ni main ngan anak ayam. haha..slalu die tgk dr jauh jerk. Zara panggil ayam tu 'aya'..kali ni dpt tgk dr dekat plak si anak ayam cumei tuh..=p
.
.
Mula2 muka takut
.
Pastu start nk usap2 si anak ayam..
.
Opocot..terkejut Zara..=p
.
Anak ayam cumei..
.
.
p/s: seperti biasa, mama tak berjaya nak upload video. act ade video Zara tgh main gitar tu atas katil. sibuk tepuk2 tali gitar tu bagi bunyi then bebel sorang2..hehe..tk tau apsal video mama tu besar gabak sgt size die..susah nk upload..huhu..

Anak dara bertudung litup 2

Haha..tetibe ade no 2 kat belakang tajuk entry. act dulu dh pernah masukkan gmbar2 Zara bertudung dalam entry ini..mase tuh Zara tk berapa suka nak pakai, tp kena paksa ngan mama. bertahanla dlm 3 minit sbelum kena tarik n dicampaknye tudung tu ke bawah..=p

Nway, sejak 2 menjak ni Zara suka plak nk bertudung. slalu jerk die pi tarik tudung mama, or tudung cik anem die mintak dipakaikan. then tudung kecik yg lama tu mama dh tak jumpe plak. ntah mane agaknye mama simpan..hehe. so layan jerkla Zara nk pakai tudung2 besar tu..Gmbar last jerk die pakai tudung sndiri..itupon tudung mase die baby, nenek die yg belikan..=))



Ingat tak tudung pink mama yg ala2 indon nih..=p. die plg suka ngan tudung ni..
.
.
.
Ni plak tudung cik Anem die. suka tgk die pakai tudung ni. walau besar, tp nmpak sesuai jerk..=D
.
.
.
.
.
Anak dara sunti bersama papanya..=p
.
Inilah tudung pertama Zara. sekali jerk penah pakai ms umur die 6 bulan dulu..hehe


.

.
p/s: ni entry sesaje. hari ni mama kena turun bawah buat kerja lab. so carik mood dulu upload gmbar Zara seblum memulakan kerja lapangan..hehehehe..

Buai n basikal cumel utk anakanda..=D

Chewaahh..siap ber'anakanda' harini..hehe..saje nak naikkan mood di pagi2 isnin ni. dtg kerja dgn mood yang agak merundum. Gelang tangan emas hadiah dr mak mama+papa dh tercicir entah ke mana. lepas tu mlm tadi, pintu kereta plak rosak akibat 'hempasan' yg terlebih kuat. pagi ni plak ade isu ngan budak2 operator gara2 barang yg mama simpan dlm freezer cpd entah hilang dibuang ke mane..so bile serabut2 mcm ni, mengingatkan Zara adlah salah satu cara n cepat sejuk..=))
.
Cak mama!! jangan sedey2..=D (ayat mengubat hati sndiri)



Okla..smbung cerita utk hari ini. Spt ramai yg sedia maklum (erkk..ramai ke. yg bukak fb taula kot) weekend lepas kitorng balik kampung lagi sbb hantar mak papa yg stay seminggu jaga Zara sakit mata..=p. So mase kat kg, smpatle belikan anakanda kesayangan mama ni 2 barang yg pada mama cumei2 belaka. tricyle, n jugak sebiji buai utk hiburan anakanda tercinta (haha..lawak plak guna bahasa bunga2 mcm neh..)

Cumei giler buai ni. baru 1st time mama jumpe buai kecik mcm ni sbnrnya..hehe


Buai laju-laju..smpai cucur atap...hihi. ni try buai mase kat rumah nenek
Ni plak tricycle yg pade mama cumei jugak. kaler pink n purple lagi. suka sbb ade pemegang kat blakang so mama leh tolak2 Zara bwk gi jenjalan (sementara Zara lom pndai kayuh basikal sndirila kan..)
Ni pon mase try basikal kat rumah nenek..



Sebenarnya, di tengah2 bulan mcm ni mama takdela begitu mewah nak belikan 2 mainan sekali utk Zara (dasar mama yg berkira..hehe). tp kebetulan balik ke Rengit, smpatla singgah di kampung org kuala, tpt jualan barang2 terpakai. utk sesiapa yg belum tau, inila antara keistimewaan pekan rengit. kampung kuala tu act tpt2 org asli sungaila. diorng banyak mencari rezki either as nelayan, or menjual barang2 terpakai ni. sume barang2 diorng ambil dar singapura. ade yg jual perabot, barang elektrik, permainan kanak, barang hiasan rumah n macam2 lagila. mama n family suka jerk jalan2 kat cni cari brg2 yg sesuai utk rumah. klu macam brg elektrik, mmg tk berani belila sbb no waranti kan..=D

So dua2 basikal n buai Zara tu act mama beli kat cni. walaupon bukan new item, tp kualiti masih ok. Dua barang tu mama dapat dengan hara rm130 sahaja..murah kan..hehe. nway, sbb baru smpai shah alam malam tadi, lom smpat amik gmbar zara main ngan buai n tricycle tu lebih2. later mama letak lagi gmbar Zara k..=)

Ni saje letak antara pemandangan kat kampung kuala tuh..

Ni tmpat mama beli basikal n buai Zara. kat kedai tu macam2 mainan 2nd hand ada. mostly fisher price punye used item..best btol

Ni kedai jual alatan2 rumah n basikal

Antara pemandangan yg dapat dilihat. berderet2 kedai kayu macam ni kat sepanjang jalan. kena rajin menyusur utk cari barang2 yang berkualiti baik n harga yg lebih murah..

Kedai ni plak jual perabot. tp perabot ni tak semua terpakai. byk yang masih baru jugak, tp dgn harga yg lebih murah dr kedai biasa

p/s: sbenarnya dh lame tak gi kampung kuala ni. baru perasan byk giler mainan2 fisher price 2nd hand tu. pasni balik kg harus terjah lagi. stakat mainan mama tk kisah guna used item asalkan brg masih berkualiti..=p